Свеченост по повод роденденот на Лазар Лечиќ - КФСМ
07.05.2019

Сите љубители на кошарката, кошаркарски работници, спортисти, тренери, судии се добредојдени на овој настан.

Свеченост по повод роденденот на Лазар Лечиќ

Македонскиот Олимписки Комитет заедно со Македонската кошаркарска федерација, Агенцијата за млади и спорт и клубовите МЗТ Скопје Аеродром и Работнички ќе организира свеченост по повод 80 годишниот роденден на кошаркарската легенда Лазар Лечиќ.

На свеченоста, која ќе се одржи в четврток (9. мај 2019 година) во хотелот Александар Палас, ќе присуствуваат бројни кошаркарски легенди од Републиката и од регионот.
На собирот ќе се обратат неколку звучни имиња од југословенската кошарка, а неколку кошаркарски врвни тренери ќе се здобијат и со одличја, меѓу кои Дуда Ивковиќ и Мирко Новосел.

Идејата за свеченоста е да му се даде скромно признание на човекот кој направи многу за кошарката, не само во Македонија, туку и во регионот.

Сите љубители на кошарката, кошаркарски работници, спортисти, тренери, судии се добредојдени на овој настан.