15.11.2021

Спарта и Младинец во групата „А“, и Работнички и Мега Баскет во групата „Б“ се без пораз...

ТРЕТА ЛИГА-МАЖИ: „Четворката“ турка со стонастотен ефект

Во групата „А“, две екипи се со максимален ефект. Екипата на Спарта го задржа ореолот на непобедливост откако излезе како победник во дуелот со Баскет Кам (88:79).

Младинец пак доби службена победа откако екипата на Куманово 2 не се појави на теренот. Во Неготино, Спорт Тим го совлада тимот на Крива Паланка (85:78), додека пак во Струмица, Ролинг 08 го победа вториот тим на Вардар (70:61).

Младата селекција на Работнички ја продолжи серијата на победа и на гостувањето во Дебар, против Дибра Иглс славеше со повеќе од убедливи (98:52). Прилепски Мега Баскет ги следи во чекор на првото место во групата „Б“,  откако со (92:80) го победија МКК Куманово.

ГРУПА „А“

РЕЗУЛТАТИ 3.КОЛО

Спорт Тим – Крива Паланка     85:78

Ролинг – Вардар БС 2014          70:61

Спарта – Баскет Дино      88:79

Младинец – Куманово   20:0 сл.

ТАБЕЛА: Спарта 6, Младинец 6, Баскет Дино 5, Спорт Тим 5, Крива Паланка 4, Ролинг 4, Вардар БС 2014 3, Куманово 2 1;  

ИДНО КОЛО (20.11)

Крива Паланка – Вардар

Спорт тим – Спарта

Куманово – Ролинг

Баскет Дино - Младинец

ГРУПА „Б“

РЕЗУЛТАТИ 4.КОЛО

Дибра Иглс – Работнички 2018           52:98

Мега Баскет – МКК Куманово 92:80

Пробаскет – Тетова Булс           76:63

Албес – слободен

ИБА Баскет – слободен

ТАБЕЛА: Работнички 2018 6, Мега Баскет 6, МКК Куманово 5, Дибра Иглс 5,  ИБА Баскет 4, Албес 4, Пробаскет 2019 3, Тетова Булс 3;

ИДНО КОЛО (20.11)

МКК Куманово – Пробаскет

ИБА Баскет – Мега Баскет

Работнички – Риниа

Албес – Дибра Иглс

Тетова Булс - слободен