08.11.2021

...

ТРЕТА ЛИГА-МАЖИ: Пет екипи имаат максимален ефект

Три натпревари се одиграа во групата „Б“, како дел од третото коло, и уште толку во групата „А“, но како дел од вториот круг од натпреварите се одиграа овој викенд.

А вкупно пет екипи, во двете групи кои се дел од Третата лига, засега имаат максимален број на успешни игри.

Во групата „А“, таков ефект имаат екипите на Спарта и на Дино Баскет по победите во дуелите со Куманово 2, односно со Спорт Тим од Неготино.

Во групата „Б“ со таков учинок може да се пофалат екипите на Работнички 2018, Мега Баскет и на МКК Куманово.

Младите сили на Работнички беа неприкосновени во средбата со Албес (119:56), додека припелски Мега Баскет До прв успех во оваа конкуренција стигнаа кошаркарите на ИБА Баскет против Дибра Иглс (84:56),

ГРУПА „А“

РЕЗУЛТАТИ 2.КОЛО

Крива Паланка – Ролинг 08      91:70

Баскет Дино – Спорт Тим          101:79

Куманово 2 – Спарта       52:101

09.11: Вардар БС 2014 – Младинец 

ТАБЕЛА: Спарта 4, Баскет Дино 4, Спорт тим 3, Крива Паланка 3, Младинец 2 (-1), Ролинг 2, Вардар БС 2014 1 (1-), Куманово 2 1

ИДНО КОЛО (13.11)

Спорт Тим – Крива Паланка

Ролинг – Вардар БС 2014

Спарта – Баскет Дино

Младинец - Куманово

ГРУПА „Б“

РЕЗУЛТАТИ 3.КОЛО

Тетова Булс – Мега Баскет        71:86

ИБА Баскет – Дибра Иглс          84:56

Работнички – Албес        119:56

Пробаскет 2019 - слободен

МКК Куманово – слободен

ТАБЕЛА: Работнички 2018 4, МКК Куманово 4, Мега Баскет 4, Тетова Булс 4, ИБА Баскет 4 Дибра Иглс 4, Албес 4, Пробаскет 2019 3, Риниа 2;

ИДНО КОЛО (13.11)

Дибра Иглс – Работнички 2018

Мега Баскет – МКК Куманово

Пробаскет – Тетова Булс

Албес – слободен

ИБА Баскет – слободен