22.11.2021

Максимален ефект, но во групата „Б“, имаат екипите на Мега Баскет и на Работнички 2018

ТРЕТА ЛИГА-МАЖИ: Спарта и Младинец со „стотки“ го чуваат врвот на табелата

Четири екипи во двете групи од Третата лига-мажи продолжуваат со добрите игри и победи.

Во групата „А“, каде се играше 4. коло, славеа двете водечки екипи. Спарта го победи составот на Спорт Тим во Неготино со високи (102:91), додека пак „стотка“ запиша и екипата на Младинец. На гостински терен во Кочани, со минимални (100:98) е совладан Дино Баскет.

Доволно за оддржување на стонастотниот ефект во групата „А“.

Во групата „Б“, лидерска екипа е Мега Баскет. Во ова, за нив петто коло, прилепчани беа подобри од ИБА Баскет (86:73) за скор (4-0) и прва позиција на табелата.

Без пораз, но со еден помалку одигран натпревар е и екипата на Работнички 2018 која во ова коло беше слободна по откажувањето на Риниа.

ГРУПА „А“

РЕЗУЛТАТИ 4.КОЛО

Крива Паланка – Вардар           91:71

Спорт Тим – Спарта         91:102         

Баскет Дино – Младинец          98:100

Ролинг - слободен

ТАБЕЛА: Спарта 6, Младинец 6, Баскет Дино 6, Крива Паланка 6, Ролинг 4, Спорт Тим 4, Вардар БС 2014 4;  

ИДНО КОЛО (27.11)

Спарта – Крива Паланка

Вардар – Куманово

Младинец – Спорт Тим

Ролинг – Баскет Дино

ГРУПА „Б“

РЕЗУЛТАТИ 5.КОЛО

МКК Куманово – Пробаскет     77:71

ИБА Баскет – Мега Баскет         73:86

Албес – Дибра Иглс         69:72

Тетова Булс – слободен

Работнички 2018 – слободен 

ТАБЕЛА: Мега Баскет 8, МКК Куманово 7, Дибра Иглс 7, Работнички 2018 6,  ИБА Баскет 5, Албес 5, Пробаскет 2019 4, Тетова Булс 3;

ИДНО КОЛО (27.11)

Мега Баскет – Работнички 2018

Пробаскет – ИБА Баскет

Тетова Булс – МКК Куманово

Албес - слободен

Дибра Иглс - слободен