08.07.2021

Како дел од подготовките за ФИБА „Челенџер“ турнирите кои следуваат во текот на ова лето

Три наши младински селекции ќе спарингуваат со Србија

Во рамките на подготовките за претстојните челинџери на ФИБА, М16 и М18 репрезентациите на Македонија ќе имаат силни тестови со соодветните селекции на Србија, а ќе им се прилучи и М15 тимот.

 

Токму најмладите први ќе заминат кај нашиот северен сосед и на 15 и 16 јули во Краљево ќе одиграат два пријателски натпревари. М18 репрезентацијата патува на 25 јули и во следните два дена ќе игра во Зрењанин, а последни ќе заминат кадетите кои на 7 и 8 август ќе гостуваат во Ниш.

Ова е првпат наши младински репрезентации да се подготвуваат со Србите кои секогаш имаат силни селекции и се борат за највисок пласман на европските првенства.

 

М16 и М18 репрезентациите на Македонија летово ќе играат ФИБА „Челенџер“ турнири во Скопје.

Кадетите се во група со Франција, Литванија, Грција, Русија и Романија, а јуниорите со Шпанија, Србија, Хрватска, Германија и Грузија.