22.07.2017

ТРОФЕЈ МАКЕДОНИЈА - ОСВОЕН

Македонската сениорска репрезентација го освои „Трофеј Македонија“ вторпат во историјата на одржување на овој турнир по 2011 година. Во интензивно динамичен натпревар, избраниците на Давитков ги надмудрија кошаркарите на Босна и Херцеговина и ги совладаа со 71-64.

СТРЕЛЦИ
Стајиќ (6 поени), Костоски 910), Пенов (3), Брчков (2), Чековски (8), Јанески (4), Тасовски (10), Ѓуроски (12), Младеновски (4), Николовски (6), Стојановси (4)