ТРОФЕЈ МАКЕДОНИЈА: БиХ посилна и од Португалија - КФСМ
21.07.2017

ТРОФЕЈ МАКЕДОНИЈА: БиХ посилна и од Португалија

Нционалната селекција на Босна и Херцеговина ја запиша втората победа во рамки на турнирот „Трофеј Македонија“. Овој пат, репрезентативците на БиХ славеа над Португалија со 58-631 односно 19-14, 10-22, 15-17 и 14-10 по делници.

СТРЕЛЦИ
ПОРТУГАЛИЈА: Силва (21 поени), Лима (5), Квеироз (2), Гуереро (3), Пинто (7), Барбоса (4), Бело (4), Баросо (3), Халман (7)
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Сејфиќ (9поени), Лазиќ (8), Врабац (10), Гегиќ (5), Гајиќ (3), Лончар (2), Атиќ (6), Хасандиќ (15), Муратовиќ (5)