Турнир М14: Третото место за Трокал - КФСМ
23.12.2017

Турнир М14: Третото место за Трокал

Младите кошаркарки на Трокал ги совладаа врсничките од Гостивар и со тоа го освоија третото место на новогодишниот рурни за девојчиња до 14 години. Клубот од Кавадарци предноста си ја осигура во вториот период кој го доби со сигурни 6-14 што се покажа како сосема доволна предност за мирен финиш на натпреварот. Трокал славепе со 30-35 односно 11-10, 6-14, 6-4 и 7-7 по делници.