12.07.2021

...

Ви ги претставуваме членовите на стручниот штаб на нашиот сениорски национален тим – Адмир Прасовиќ – асистент тренер

АДМИР ПРАСОВИЌ (асистент-тренер)

ДАТУМ НА РАЃАЊЕ: 16.07.1981 ГОДИНА

 РАБОТНО ИСКУСТВО

Од 2003 до 2009 година, асистент-тренер во ЖКК „Железничар“- Сараево, и координатор на млади категории (од У12 до У 18 години)

*Национални титули во БиХ во 2006, 2008, 2009 година), Национален Куп на БиХ во 2006 година, 1/16 финале на Еврокупо во 2008 и 2009 година

Од 2010 до 2013 година, прв тренер на КК „Плеј Оф“- Сараево

Во 2012 година, шеф на стручен штаб на „Вон-Гу“ – Сеул (Јужна Кореја)

Во 2013 годиа, активен дел во проектот „Едукациска програма и кошаркарска работа“ на Универзитетот Џорџтаун (САД)

Во 2014 година, асистент тренер во селекцијата „Под 18“ години на БиХ, на ЕП од Дивизијата „А“ во Коња (Турција)

Од 2014 до 2016 година, прв тренер на ЖКК „Железничар“ – Сараево

Од 2016 до 2017 година, асистент-тренер во КК „Спарс“- Сараево

Од 2017 до 2019 година, селектор на репрезентацијата на БиХ „Под 16“ години, на ЕП од Дивизијата „Б“ во Сараево, освоен сребрен медал и промоција во „А“ Дивизијата, и на ЕП од Дивизијата „А“ во Удине (Италија) за кошаркари „Под 16“ години.

Од 2019 до 2020 година, прв тренер на КК „Зрињски“ – Мостар, и координатор на млади категории

ЕДУКАЦИЈА И ТРЕНИНГ

- Факултет за спорт и физичко образование на Универзитетот во Сараево

- Мастер-студии за кошаркарски тренер во 2008 година

- Сертификат за едукација за проектот на Универзитетот во Џорџтаун во 2013 година