14.06.2022

Од 17 до 22. јуни во овој град во Турција ќе биде реализиран петтиот турнир за кошаркар(к)и „Под 15“ години.

Во Едирне ќе биде реализиран последниот дел од проектот „Заедно до М16“

По Скопје, Призрен, Софија и Плоешти, Едирне ќе биде домаќин град на наредната, и последна етапа од проектот за развој на кошаркари и кошаркарки насловен „Заедно до М16“.

Од 17 до 22. јуни во овој град во Турција ќе биде реализиран петтиот турнир за кошаркар(к)и „Под 15“ години.

Поаѓање на репрезентациите (машки и женски) ќе биде на ден 17. јуни (петок) 2022 година, во 05.00 часот, пред спортскиот центар „Јане Сандански“ во Скопје.

Претходно, пред заминувањето за Турција, овие наши селекции ќе одржат и неколку тренинзи. Предвидени се за 15 и за 16. јуни во салата на СРЦ „Кале“ во Скопје.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ И КОШАРКАРКИ

МАШКИ

1. Жарко Терзиевски - КК Вардар

2. Ѓорги Цветковски - КК Феникс

3. Христијан Миленковиќ - КК Спортисимо

4. Матеј Костов – КК Вибас

5. Андреј Митков – КК Спортисимо

6. Лео Созовски – КК Феникс 2010

7. Филип Алексовски – КК Вардар

8. Григориј Ѓорѓевиќ - КК Вардар

9. Алексеј Нешовиќ - КК Вардар

10. Дамјан Данев - КК Вардар

11. Дамјан Стојановски - КК Вардар

12. Лука Пјевац - КК Вардар

СТРУЧЕН ТИМ

СЕЛЕКТОР: Александар Јованчев

ТРЕНЕР: Марјан Ѓуров

ЖЕНСКИ

1. Теодора Мариновска –ЖКК Вардар

2. Матеја Владимирова – ЖКК Баскет Кам 2011    

3. Јана Кукунешоска – ЖКК Струга 2009

4. Дора Алексова – ЖКК Бадел 1862

5. Мелани Стоименовска – Патриот 2016

6. Нарта Ферати – ЖКК Вардар

7. Сара Сулејмани – ЖКК Шкупи

8. Теодора Ѓорѓиевска – ЖКК Бадел 1862

9. Милена Зафировска – ЖКК Баскет Кам 2011

10. Илина Несторовска –ЖКК Бадел 1862

11. Ана Сарафилоска – ЖКК МЗТ Скопје Аеродром

12. Јана Пислевска - ЖКК Вардар

СТРУЧЕН ТИМ

СЕЛЕКТОР: Јасмина Герасимовска

ТРЕНЕР: Пепа Ташева