29.04.2022

Од 5. до 8. мај следуваат уште четири натпревари на нашите селекции „Под 14“ години

Во Софија ќе биде реализиран третиот дел од проектот „Заедно до М16“

По турнирите во Скопје и во Призрен, Софија ќе биде местото на собир на талентираните млади кошаркари родени 2008 година од пет национални федерации од Балканот.

Во периодот од 5. до 8. мај, нашите селекции „Под 14“ години и во машка и во женска конкуренција, во главниот град на Бугарија ќе одиграат уште по четири натпревари со врсниците од Косово, Бугарија, Романија и Турција.

Список на повикани кошаркари:

Ѓорѓи Цветковски – Феникс 2010

Христијан Миленковиќ – Спортисимо Баскет

Жарко Терзиевски – Вардар

Љубен Ефтимовски – Вардар

Иван Мијалов – Куманово

Дамјан Стојаноски – Феникс 2010

Алексеј Нешовиќ – Вардар

Дамјан Стојановски - Вардар

Дамјан Данев – Вардар

Лука Пјевац – Вардар

Григориј Ѓорѓевиќ – Вардар

Лео Созовски – Феникс 2010

Список на повикани кошаркарки:

Теодора Мариновска – ЖКК Вардар

Ана Марија Ѓореска – ЖКК Гостивар 2009

Јана Кукунешоска – ЖКК Струга 2009

Дора Алексовска – ЖКК Бадел 1862

Илина Несторовска – ЖКК Бадел 1862

Нарта Ферати – ЖКК Вардар

Александра Богојевска – ЖКК Декса Прилеп

Теодора Ѓорѓиевска – ЖКК Бадел 1862

Теа Трајковска – ЖКК Вардар

Јана Пислевска – ЖКК Вардар

Милена Зафировска – ЖКК Баскет Кам

Мила Начевска – ЖКК Бадел 1862