22.07.2017

Втор пораз на кадетките од Израел

Нашите кадетски репрезентативки го запишаа вториот пораз од соодветната селекција на Израел. На вториот меѓусебен пријателски натпревар одигран в Скопје, избраничките на Стојна Вангеловска во два наврати, во првиот дел од натпреварот, ја анулираа негативата, имавме и мала предност, но немавме сила за да ја задржиме до крајот на натпреварот. израел славеше со конечни 76-54 20-19, 16-5, 17-15, 23-15)
 

СТРЕЛЦИ
Димитријевиќ (2поени), Плакај (4), Николиќ (13), Митрева (20), Костова (2), Модева (4), Кошобашиоска (9)