27.12.2022

Селекторот Александар Јованчев ќе провери 22. кандидати за кадетската репрезентација

Втор селективен тренинг за кошаркари родени 2007 година и помлади

На 14.јануари,2023 (сабота) ќе биде одржан втор селективен тренинг за кошаркари родени 2007 и помлади во рамки на активностите на кадетската машка репрезентација.

Селективниот тренинг ќе се одржи во СРЦ „Кале“ (голема) со почеток во 12.00 часот.

Список на повикани кошаркари:

Ристе Букршлиев – Еуро Никел 2005

Христијан Несторовски - Еуро Никел 2005

Никита Исајлоски – Гостивар

Матеј Митревски – Баскет Кам

Мартин Атанасов – Баскет Кам

Иван Мијалов – Баскет Кам

Ѓорѓи Тодоров – Баскет Кам

Марио Лазов – Водно Санс

Наум Марковски - Пелистер

Благојче Димитровски – Пелистер

Христијан Дракуловски – Пелистер

Лео Созовски – Пелистер

Лука Шуменковски – Феникс

Давид Нешиќ – Феникс

Тарик Осман – Феникс

Дарјан Димовски – Работнички

Стефан Тасески – ГКК Охрид

Павел Стевковски - ГКК Охрид

Хадис Усеин - ГКК Охрид

Ненад Петров – Ролинг 08

Томислав Кечев – Ролинг 08

Андреј Гаштарски – Водно Санс