12.06.2023

Тренингот ќе се одржи на 14. јуни (среда), од 15.30 часот, во СРЦ „Кале“ во Скопје

Втор селективен тренинг за кошаркари родени 2011 година

Со оглед на големиот број на пријавени кандидати за првиот селективен тренинг за кошаркари родени 2011 година, на барање на тренерите кои овој викенд беа присутни на собирот во СРЦ „Кале“, ќе биде одржан уште еден.

Оттука вториот селективен тренинг за оваа генерација на кошаркари е закажан за  14.јуни (среда). Со почеток од 15.30 часот, а во салагта на СРЦ „Кале“ во Скопје.

Список на повикани кошаркари за втор селективен тренинг

1.Матеј Ќермичиев (ИБА)

2. Димитар Љутков (Борец)

3. Јордан Милованов (Борец)

4. Данило Филипче (Феникс 2010)

5. Дамјан Трипуновски (Феникс 2010)

6. Давид Попов (Феникс 2010)

7. Павел Ѓорѓиевски (Феникс 2010)

8. Марко  Сапроновски (МВП)

9. Лука Ѓориќ (МКК Куманово)

10. Дарјан Димковски (МКК Куманово)

11. Филип Пешински (Вибас)

12. Стефан Златески (Струмица)

13. Томас Стојковски (Струмица)

14. Давор Младеновски (Крива Паланка)

15. Берк Рустеми (Тетова Булс)

16. Давид Петковски (МЗТ Скопје)

17. Александар Котевски (МЗТ Скопје)

18.  Филип Арсенов (МЗТ Скопје)

19. Рон Јетиши (Чаир 2030)

20. Милош Дојчиновски (Вардар)

21. Арсов Андреј (Спортисимо)

22. Томица Савов (Прима баскет)

23. Јован Андоновски (Прима баскет)

24. Виктор Кукунешоски (Црн Дрим)