12.12.2023

Собирот е закажан за 23.декември, во СРЦ „Кале“, од 12. часот.

Втор селективен тренинг за националната селекција „Под 15“ години

Националната селекција до 15 години во машка конкуренција, ќе одржи втор селективен тренинг. Ќе биде реализиран на 23.декември, 2023 година, во салата на СРЦ „Кале“ , со почеток од 12. часот.

Список на повикани кошаркари:

Филип Ѓорѓиевски – МЗТ Скопје А.

Ведран Димишковски – МЗТ Скопје А.

Јован Гајиќ – МЗТ Скопје А.

Хамза Драголовчанин – МЗТ Скопје А.

Мартин Јовановски – МЗТ Скопје А.

Синиша Трпчевиќ – Вардар

Војдан Чадиновски – Вардар

Марин Поповски – Вардар

Никола Блажевски - Вардар

Јосип Џолев - Вардар

Војдан Стаменковски – Водно Санс

Михаил Ангеловски – МКК Куманово

Лука Јангелов – Дино баскет Деликатес

Матеј Атанасов – Дино баскет Деликатес

Давид Ристов – Дино баскет Деликатес

Илија Коневски – Феникс 2010

Елион Јајага – Феникс 2010

Лука Трајковски – Феникс 2010

Дион Шабани – Црн Дрим

Анди Шабани - Црн Дрим

Тома Бачоски – Љуботен

Ален Лика – Шкупи

Константин Трајков - Работнички

Рон Јетеши - Работнички

Јован Гугински - АБА Струмица

Стручен штаб

Тео Митевски – селектор

Фаик Мифтари – асистент тренер

Бесарт Мухедини – асистент тренер