Заврши тринаесеттото издание на женскиот кошаркарски самит во Словенија - КФСМ
14.07.2019

Заврши тринаесеттото издание на женскиот кошаркарски самит во Словенија

Традиционално, кошаркарскиот сојуз на Словенија изминатата седмица го одржа меѓународниот женски кошаркарски самит во Постојна Јама за кошаркарки до 15 години, тренери и судии.

На тринаесеттото издание, Кошаркарската федерација на Северна Македонија испрати четири претставници и тоа кошаркарките Тамара Гилева, Нина Зафирова, тренерот Славица Наков и судијата Ема Никочевиќ.