15.02.2022

​​​​​​​Три македонски младински репрезентации, претстојното лето ќе учествуваат на Европски првенства од Б-дивизија

Женските младински селекции на Македонија ги добија своите ривали

Денеска во Фрејзинг, беше одржана ждрепката и за оној женски сегмент од евро-натпреварувања, а три наши селекции ги дознаа своите ривали.

Најискусните, М20 ќе играат на првенството во Скопје, каде нашата федерација ќе биде во улога на организатор, а за ривали ги добија Хрватска, Романија, Косово и Црна Гора.

Кадетките играат од 18 до 27 август во Сараево, а јуниорките од 5 до 15 август во Оберварт.

ЕП ДИВИЗИЈА Б – ПОД 16 ЖЕНИ

(САРАЕВО – 18.8-27.8-2022)

ГРУПА А

Србија

Холандија

Ирска

БиХ

МАКЕДОНИЈА

ЕП ДИВИЗИЈА Б – ПОД 18 ЖЕНИ

(ОБЕРВАРТ – 5.8-14.8-2022)

ГРУПА А

БиХ

Луксембург

Португалија

Велика Британија

МАКЕДОНИЈА

ЕП ДИВИЗИЈА Б – ПОД 20 ЖЕНИ

(СКОПЈЕ – 9.7-17.7-2022)

ГРУПА Ц

Хрватска

Романија

Косово

Црна Гора

МАКЕДОНИЈА