13 ЕП

Предквалификации Снина, Словачка 1998

 • Македонија - Израел    35 : 54
 • Украина - Македонија    49 : 36
 • Југославија - Македонија    59 : 26
 • Словачка - Македонија    76 : 47

14 ЕП Бугарија 2001

Предквалификации Хексмет, Унгарија 2000

 • Македонија – Полска    56 : 68
 • Унгарија – Македонија    71 : 60
 • Македонија – Луксембург    74 : 43
 • Германија – Македонија    62 : 64

Квалификации Цетниево, Полска 2001

 • Хрватска – Македонија    83 : 59
 • Македонија – Португалија    57 :54
 • Словенија – Македонија    100 : 69
 • Македонија – Латвија    41 : 87
 • Полска – Македонија        72 : 53

15 ЕП Турција 2003

Предквалификации Грција, 2002

Грција, Унгарија, Македонија, Босна

Поради откажување на Босна, директно се пласираа за квалификации

Квалификации Пожега, Хрватска 2003

 • Германија – Македонија    94 : 43
 • Македонија – Хрватска    30 : 108
 • Англија – Македонија    81 : 56
 • Чешка – Македонија    107 : 34
 • Македонија – Украина    62 : 79

1-во Балканско првенство Романија 2006

 • Грција – Македонија    65:42
 • Романија – Македонија    69:36
 • Македонија – Бугарија    48:68
 • Турција – Македонија    62:67

ЕП Дивизија Б 2010 Скопје

 • Македонија – Словачка    33:100
 • Романија – Македонија    69:59
 • Македонија – Англија    40:66
 • Луксембург – Македонија    49:59
 • Македонија – Швајцарија    68:55
 • Македонија – Украина    49:70
 • Македонија – Луксембург    48:37
 • Швајцарија – Македонија    44:38
 • Украина – Македонија    73:44

ЕП – Дивизија Б Струга, Охрид Август 2015

 • Белорусија – Македонија    62-56
 • Македонија – Финска    35-72
 • Израел – Македонија    69-36
 • Македонија – Литванија    28-86
 • Албаниа – Македонија    39-53
 • Македонија – Шкотска    49-41
 • Норвешка – Македонија    54-61

ЕП – Дивизија Б Орадеа, Романија Август 2016

 • Македонија – Белгија    30-63
 • Полска – Македонија    90-31
 • Македонија – Норве{ка    53-37
 • Романија – Македонија    89-34
 • Англија – Македонија    64-56
 • Украина – Македонија    65-37
 • Данска – Македонија    48-52

ЕП – Дивизија Б Скопје, Македонија Август 2017

 • Украина-Македонија    58-40
 • Македонија – Словенија    62-73
 • Молдавија – Македонија    30-87
 • Македонија – Ирска    54-72
 • Македонија – Белгија    57-94
 • Норвешка-Македонија    55-62
 • Македонија-Велика Британија    53-50

ЕП – Дивизија Б Подгорица, Црна Гора Август 2018

 • Шведска – Македонија    62-41
 • Македонија – Велика Британија    44-53
 • Грција – Македонија    83-41
 • Македонија – Бугарија    58-73
 • Израел – Македонија    64-55
 • Македонија – Црна Гора    48-68
 • Македонија – Косово    49-64

ЕП – Дивизија Б    Софија, Бугарија Август 2019

 • Холандија – Македонија    101-24
 • Македонија – Бугарија    43-95
 • Луксембург – Македонија    92-47
 • Македонија – Украина    37-80
 • Македонија – Украина    37-80
 • Швајцарија – Македонија    57-51
 • Македонија – Косово    25-64
 • Македонија – Исланд    43-84