2 ЕП Квалификации Хелсинки 1993

 • Македонија - Литванија    70 : 90
 • Македонија - Белгија    87 : 83
 • Англија - Македонија    80 : 61
 • Финска - Македонија    100 : 55
 • Слова~ка - Македонија    91 : 82

3 ЕП Квалификации Мадеира, Португалија 1995

 • Македонија - Словенија    73 : 99
 • Македонија - Литванија    58 : 86
 • Македонија - Велс    92 : 73
 • Германија - Македонија    92 : 68
 • Португалија - Македонија    85 : 69
 • Шведска - Македонија    91 : 101

5 ЕП Охрид, Македонија 2000

 • Турција – Македонија    71 : 77
 • Македонија – Грција    43 : 74
 • Македонија – Израел    57 : 68
 • Југославија – Македонија    85 : 65
 • Македонија – Литванија    82 : 85
 • Русија – Македонија    75 : 67
 • Чешка – Македонија    72 : 83

6 ЕП Предквалификации Шекесфехервар, Унгарија, 2001

 • Чешка – Македонија    76 : 94
 • Македонија – {вајцарија    85 : 57
 • Македонија – Франција    70 : 99
 • Унгарија – Македонија    81 : 74
 • Турција – Македонија    71 : 70            

ЕП – Дивизија Б Лисабон, Португалија 2006

 • Македонија – Грузија    88:96
 • Полска – Македонија    72:77
 • Македонија – Австрија    86:77
 • Финска – Македонија    77:68
 • ^е[ка – Македонија    92:74
 • Македонија – Слова~ка    91:69
 • {вајцарија – Македонија    85:99
 • Македонија – Белгија    87:72        

ЕП – Дивизија А Нова Горица, Италија, Словенија  2007

 • Македонија – Израел        65:95
 • Македонија – {панија    60:93
 • Македонија – Хрватска    70:88
 • Македонија – Грција    58:84
 • Македонија – Унгарија    86:56
 • Македонија – Латвија    82:90          

ЕП – Дивизија Б    Таргу Муреш, Романија 2008

 • Македонија – Португалија    71:76
 • Македонија – Велика Британија    80:75
 • Македонија – Норве[ка    91:83
 • Македонија – Финска    79:63
 • Македонија – Германија    75:81
 • Македонија – {ведска    75:67
 • Македонија – Романија    59:72
 • Македонија – Холандија    52:69

ЕП – Дивизија Б Скопје, 2009

 • Австрија – Македонија    70:78
 • Македонија – Унгарија    68:66
 • Македонија – Бугарија    62:92
 • Чешка – Македонија    91:69
 • Македонија – Холандија    67:91
 • Македонија – Финска    77:55
 • Австрија – Македонија    87:67  

ЕП – Дивизија Б Сараево, Босна и Херцеговина 2011

 • Македонија - Полска    71:74
 • Грузија - Македонија    87:75
 • Македонија - Естонија    76:95
 • Романија - Македонија    49:64
 • Македонија – {вајцарија    73:56
 • Унгарија - Македонија    81:77
 • Македонија – Норвешка    97:96

ЕП – Дивизија Б Софија, Бугарија Јули 2012

 • Белгија - Македонија    79-49
 • Македонија - Полска    49-83
 • Луксембург - Македонија    68-87
 • Македонија - Холандија    56-61
 • Македонија – Слова~ка    60-80
 • Австрија - Македонија    77-85
 • Македонија – Швајцарија    71-80

ЕП – Дивизија Б Унгарија Јули, 2015

 • Белорусија – Македонија    72-77
 • Македонија – Ерменија    81-45
 • Македонија – {вајцарија    73-63
 • Македонија – Унгарија    64-63
 • {ведска – Македонија    64-61
 • Холандија – Македонија    68-47
 • Македонија – Луксембург    86-75

ЕП – Дивизија Б Орадеа, Романија Јули 2017

 • Македонија-Албанија    62-54
 • Грузија-Македонија    78-48
 • Македонија-Романија    63-68
 • Малта-Македонија    60-99
 • Македонија-Косово    64-66
 • Белорусија-Македонија    58-62
 • Албанија-Македонија    65-71

ЕП – Дивизија Б Софија, Бугарија Јули 2018

 • Македонија – Белорусија    84-77
 • Македонија – Белгија    65-76
 • Латвија – Македонија    79-39
 • Азербеџан – Македонија    67-74
 • Македонија – Албанија    77-69
 • Македонија – Унгарија    34-57
 • Македонија – Белорусија    73-83

ЕП – Дивизија Б Матошинос, Португалија Јули 2019

 • Словачка – Македонија    64-46
 • Македонија – Белгија    56-95
 • Португалија – Македонија    73-39
 • Македонија – Луксембург    93-64
 • Естонија – Македонија    84-67
 • Унгарија – Македонија    62-55
 • Словачка – Македонија    87-52