28 ЕП Германија 1993

Квалификации - Вроцлав, Полска 1993

 • Естонија - Македонија    74 : 60
 • Романија - Македонија    87 : 75
 • Хрватска - Македонија    128 : 72

30 ЕП Шпанија 1997

Предквалификации - Кавадарци 1995

 • Албанија - Македонија    74 : 100
 • Македонија - Ирска    110 :   74
 • Македонија - Норве{ка      99 :   79
 • Македонија - Холандија    83 :   80
 • Македонија - Белорусија    80 : 102

Квалификации - Прв дел 1995/96

 • Чешка - Македонија    85 :   72
 • Македонија - Финска    94 : 102
 • Македонија - Словенија    73 :   59
 • Унгарија - Македонија    82 :   80
 • Италија - Македонија    95 :   62

Квалификации - Втор дел 1996/97

 • Македонија - Чешка    102 :   93
 • Финска - Македонија    77 :   85
 • Словенија - Македонија    87 :   61
 • Македонија - Унгарија    80 :   61
 • Македонија - Италија    84 : 105

31 ЕП Франција 1999

Квалификации - Прв дел 1997/98

 • Русија  - Македонија    116 : 73
 • Португалија - Македонија    64 : 87
 • Македонија - Полска    79 : 72
 • Македонија - Романија    80 : 52
 • Унгарија - Македонија      49 : 68

Квалификации - Втор дел 1998/99

 • Романија - Македонија    59 : 71
 • Македонија - Португалија    75 : 63
 • Македонија - Унгарија    64 : 58
 • Полска -  Македонија    50 : 61
 • Македонија - Русија    89 : 94

Финале - Франција 1999

 • Македонија - Франција    67 : 71
 • Југославија - Македонија    83 : 68
 • Македонија - Израел    62 : 64

32 ЕП Турција 2001

Квалификации - Прв круг 1999/00

 • Белгија - Македонија    69 : 61
 • Македонија - Словенија    64 : 70
 • Македонија - Португалија    72 : 63
 • Македонија – Исланд    94 : 65
 • Македонија – Украина    84 : 58       

Квалификации - Втор круг 2000/01

 • Македонија – Белгија    89 : 77
 • Словенија – Македонија    103 : 82
 • Португалија – Македонија    67 : 71
 • Исланд – Македонија    83 : 102
 • Украина – Македонија    95 : 86

33 ЕП Шведска 2003

Квалификации - Прв круг 2001/02

 • Хрватска – Македонија    91 : 72
 • Македонија – Босна    101 : 92
 • Ирска – Македонија    75 : 68
 • Македонија – Германија    74 : 80
 • Кипар – Македонија    63 : 93

Квалификации - Втор круг 2002/03

 • Македонија – Хрватска    85 : 93
 • Босна– Македонија    93 : 79
 • Македонија – Ирска        83 : 72
 • Германија – Македонија    86 : 78
 • Македонија – Кипар        83 : 65    

34 ЕП Србија и Црна Гора 2005

Квалификации Б Дивизија - Прв круг 2003/04

 • Финска – Македонија    78 : 87
 • Македонија – Грузија    81 : 77
 • Луксембург – Македонија    69 : 94

Квалификации Б дивизија - Втор круг 2004/05

 • Македонија – Финска    83 : 70
 • Грузија – Македонија    73 : 60
 • Македонија – Луксембург    105 : 66

Квалификации за А дивизија 2005

 • Австрија – Македонија    75 : 101
 • Македонија – Австрија    99 : 62

35 ЕП Шпанија 2007

Квалификации А Дивизија 2006/07

 • Португалија – Македонија    108:90
 • Македонија – Португалија    83:63
 • Босна – Македонија    75:72
 • Македонија – Босна    81:77
 • Израел – Македонија    83:70
 • Македонија – Израел    90:87

36 ЕП Полска 2009

Квалификации А Дивизија 2008

 • Македонија – Португалија    85:48
 • Естонија – Македонија    78:90
 • Латвија – Македонија    83:82
 • Македонија – Латвија    80:78
 • Македонија – Естонија    87:75
 • Португалија – Македонија    81:71                

Финале Полска 2009

 • Македонија – Грција    54:86
 • Израел – Македонија    79:82
 • Македонија – Хрватска    71:81
 • Франција – Македонија    83:57
 • Македонија – Германија    86:75
 • Русија – Македонија    71:69    

37 ЕП Литванија 2011

Квалификации А Дивизија 2010

 • Украина – Македонија    58:71
 • Македонија– Унгарија    78:44
 • Велика Британија – Македонија    100:96
 • Македонија – Босна    70:56
 • Македонија – Украина    71:55
 • Унгарија – Македонија    85:82
 • Македонија – Велика Британија    75:56
 • Босна – Македонија    83:71          

Финале Литванија 2011

 • Црна Гора – Македонија    70:65
 • Македонија – Хрватска    78:76
 • Грција – Македонија    58:72
 • Македонија - Босна    75:63
 • Грузија – Македонија    63:65
 • Македонија – Словенија    68:59
 • Македонија - Финска    72:70
 • Македонија - Литванија    67:65
 • Русија – Македонија    63:61
 • Шпанија - Македонија    92:80
 • Македонија - Русија    68:72

Олимписки игри 2012 Каракас, Венецуела 

Квалификации Јули 2012

 • Ангола - Македонија    88-84
 • Македонија – Нов Зеланд    84-62
 • Македонија – Доминиканска Република    76-86

Медитерански игри Мерсин Јули, 2013

 • Македонија - Египет    74-67
 • Алжир - Македонија    81-89
 • Турција - Македонија    77-57
 • Македонија - Србија    49-94
 • Македонија – Тунис    58-63

38 Европско Првенство Словенија

Финале Словенија Септември, 2013

 • Македонија – Црна Гора    80-81
 • Литванија - Македонија    75-67
 • Македонија - Србија    89-75
 • Босна и Херцеговина – Македонија    62-54
 • Латвија – Македонија    76-66

39 Европско Првенство Хрватска, Франција

Квалификации Август 2014

 • Македонија - Белгија    76-73
 • Македонија – Белорусија    72-66
 • Македонија – Данска    80-46
 • Белгија – Македонија    63-60
 • Белорусија – Македонија    70-81
 • Данска – Македонија    75-81

Европско Првенство Финале 2015

 • Македонија – Грција    65-85
 • Холандија – Македонија    71-78
 • Хрватска – Македонија    73-55
 • Македонија – Грузија    75-90
 • Словенија - Македонија    62-51

Европско првенство 2017

Квалификации - Септември 2016

 • Македонија – Луксембург    89-75
 • Велика Британија – Македонија    96-79
 • Македонија – Унгарија    66-76
 • Луксембург – Македонија    74-82
 • Македонија – Велика Британија    62-89
 • Унгарија - Македонија    63-61

Пред квалификации – Светско првенство 2019    Август 2017

 • Косово - Македонија    72-68
 • Македонија – Естонија    76-80
 • Македонија – Косово    87-74
 • Естонија – Македонија    67-65

Предквалификации – Европско првенство 2021    Ноември 2017-Феврури 2018-Јуни 2018

 • Македонија – Словачка    87-74
 • Словачка – Македонија    66-74
 • Македонија - Швајцарија    83-68

Предквалификации за ЕП 2021 септември 2018-декември 2018-февруари 2019

 • Косово – Македонија    73-76
 • Македонија – Романија    90-76
 • Македонија – Косово    78-68
 • Романија – Македонија    65-53

Квалификации за ЕП 2021 февруари 2020- ноември 2020 – февруари 2021

 • Македонија – Естонија    72-81
 • Русија – Македонија    77-67
 • Италија – Македонија    
 • Естонија – Македонија    
 • Македонија – Русија    
 • Македонија - Италија