24.04.2018

Список на кошаркарки повикани за тренинг на кадетската репрезентација

Селекторот на кадетската репрезентација во женска конкуренција, Стојна Вангеловска, заедно со својот стручен штаб во состав Енвер Мифтари (асистент тренер) и Горјан Стојановски (ментор) го состави списокот на кошаркарки кои треба да се појават на вториот тренинг на оваа национална селекција. Стручниот штаб на оваа репрезентација веќе одржа еден селективен тренинг, на 18. март оваа година.

Вториот тренинг ќе се одржи на 13. мај (недела) со почеток во 11:00 часот во спортската сала „Кале“ (мала сала Кале).

Кошаркарките да бидат во спортската сала подготвени за тренинг 30 минути пред почетокот на истиот.

СПИСОК НА КОШАРКАРКИ

Бадел 1862-Скопје                               
1. Стефани Костова                     
2. Наталија Секуловска                                    
3. Теона Поп Стојанова                                
4. Ана Цветковска                       
5. Нина Зафирова                               

Струга –Струга
1. Ружица Чочороска         
2. Елена Пешијоска               
3. Габриела Модева      
4. Хадиса Зендели        

Баскет Кам-Каменица
1. Стефани Колева         
2. Бојана Попова             
3. Фросина Милошевска            
4. Моника Зафировска                    

Трокал-Кавадарци
1. Лиле Миткова          

Гостивар-Гостивар
1. Фросина Петреска                           

Пелистер-Битола
1. Ана Стојановска               
2. Тамара Гилева                
3. Ангела Трајчевска         

Крива Паланка
1. Ана Ангеловска              
2. Ксенија Петревска